Anime, manga > Anime - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Anime, manga > 13 weboldal. Kategória leírása:

anime.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Anime - A Wikipédiából
Anime - A Wikipédiából
http://hu.wikipedia.org/wiki/Anime

Az anime (az „animation” szó rövidüléséből) a rajzfilm általános elnevezése Japánban, a szigetországon kívül a japán stílusú rajzfilmek összefoglaló neve. A műfaj eredeti hazájában több korosztályt is megcéloz... Az anime sajátos formája a mangához képest kissé késleltetve, a második világháborút követő zaklatott lelki világú Japánban alakult ki. A japán animáció rajzstílusa a japán képregényművészetből vezethető le: a manga, mint rajzstílus a hagyományos japán fametszetekre, és tekercsekre rajzolt történetek és kompozíciók stílusát (a sajátosságok nagy részét innen származtathatjuk), valamint az akkori amerikai képregénystílust ötvözte.

hu.wikipedia.org
Wikipédia - Manga
Wikipédia - Manga
http://hu.wikipedia.org/wiki/Manga

A manga a képregény japán nyelvű általános elnevezése, Japánon kívül a japán mangák jellemző stílusában készített képregényekre használják, szűkebben csak a Japánban készültekre. Alkotóit mangakáknak hívják. A klasszikus japán ukiyo-e festészet és a nyugati művészeti hatások találkozásából fokozatosan jött létre, míg mostani jellege kialakult, s a köztudatban – főképp Japán határain kívül – összeforrt a japán popkultúrával.

hu.wikipedia.org
Anime-történelem hazánkban
Anime-történelem hazánkban
http://www.szegedplusz.hu/2008/12/29/made-in-japan-vol-3-anime-tortenelem-ha ...

Made in Japan vol. 3. - Anime-történelem hazánkban. Kisebb szünet után tovább zakatol az Anime/Manga rovat, folytatva a távol-keleti animált mozgókép diadalútjának történetét, ezúttal hazánkban. Ismétlési lehetőség itt, az anime magyarországi története a folytatásban. Magyarországon mindössze az 1980-as évekig érdemes visszavezetni a japán animációs filmek pályafutását. Ekkor került ugyanis a mozik műsorára A kis egyszarvú című film, amit 1987-ben a Nausicaa – A szél harcosai című anime vágott verziója követett. Aztán 1997-ig csupán a VICO jelentetett meg néhány animét videokazettán...

www.szegedplusz.hu
Kodomo
Kodomo
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kodomo

A kodomo („gyerek, gyermek”) egy japán szó, mely kifejezésként azokra az animékra és mangákra utal, melyeket elsősorban kisebb gyerekek számára készítenek. A történetekben gyakran központi helyet foglal el a család, illetve a kedves háziállatok.

hu.wikipedia.org
Mahó sódzso
Mahó sódzso
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mah%C3%B3_s%C3%B3dzso

A mahó sódzso („mágikus lány”, angol átírás szerint mahō shōjo) japán kifejezés mely a sódzso animék és mangák egyik altípusát jelöli. A mahó sódzsó kifejezés mellett gyakran használatos az angol magical girl kifejezés is. A madzsokko (boszorkánylány) kifejezés ritkán és csak Japánban bukkan fel.

hu.wikipedia.org
AnimGO
AnimGO
http://animgo.hu

Anime magyar- és angolnyelvű feliratok, ismertetők, openingek, endingek és képek. Wap elérhetőség.

animgo.hu
Sódzso
Sódzso
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3dzso

A sódzso („lány”, angol átírás szerint shōjo) japán szó, mely kifejezésként azokra az animékre és mangákra utal, melyeket elsősorban lányoknak készítenek. A stílus történeteit általában romantikus melodrámáknak szokták tekinteni, ahol a női főszereplőket „lányos” motívumok veszik körül.

hu.wikipedia.org
Black Eye manga
Black Eye manga
http://blackeye-manga.gportal.hu

Black Eye című manga, mely még jelenleg is tart. Műfaj: Shounen, Dráma, Vígjáték, Szerelem, Ecchi Egy Fejezet 18-20 oldal Egy kötet 10 fejezetet tartalmaz Történetünk egy alternatív világban játszódik ahol főhősünk, Yami, nagy nehézségek és harcok során igyekszik elérni célját.

blackeye-manga.gportal.hu
Made in Japan vol 1.
Made in Japan vol 1.
http://www.szegedplusz.hu/2008/06/15/made-in-japan-vol-1/

Watashiwa Bogdán Máté desu. Japánul ez annyit tesz: B. M. vagyok. Üdv mindenkinek (avagy: Konichiwa!), aki szívesen velem tart, és kelet felé fordítva tekintetét vállalkozik egy hosszú-hosszú utazásra a japán kultúra, első sorban az anime és a manga világába...

www.szegedplusz.hu
Made in Japan - Akira
Made in Japan - Akira
http://www.szegedplusz.hu/2009/01/07/made-in-japan-akira/

Megkerülhetetlen alkotások, stílust meghatározó mérföldkövek, csiszolatlan avagy csiszolt, az adott területet fényesen beragyogó gyémántok minden művészeti és kulturális ágban, médiumban és műfajban találhatóak - legyen szó festészetről, építészetről, zenéről vagy éppen mozgóképről.

www.szegedplusz.hu
JAF Magazin
JAF Magazin
http://jafmagazin.eu/

JAF Magazin - Japán online animáció, film-, és kultúrmagazin. Japán animációs filmek (anime), képregények (manga), Japán pop- és rockzene, film, és még sok más, ami a Japán kultúrához kapcsolódik.

jafmagazin.eu
Fujiko
Fujiko
http://www.fujiko.gportal.hu

Szereted az animeket és a mangákat? Érdekel egy saját készítésű manga? Egy fantasy történet, ami bemutatja egy 16 éves lány kissé sem átlagos életét... Akció, dráma, romantika, humor és minden egyéb finomság.

www.fujiko.gportal.hu
Sónen - Wikipédia
Sónen - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3nen

A sónen („fiú”, angol átírás szerint shōnen) japán szó, mely kifejezésként azokra az animékra és mangákra utal, melyeket elsősorban fiúknak készítenek. A sónen anime és manga jellegzetessége az akciódús történet, melynek központi karaktere, a főhős egy fiú. A történetben fontos szerepet játszik a szereplők közötti erős barátság, a bajtársi kitartás és helytállás, ebből adódóan kedveltek azok a történetek, melyek szereplői sportolók vagy harcosok.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
anime.wyw.hu: Anime katalógus. Anime oldalak, galériák, fórumok, animékkel foglalkozó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 171 válogatott anime témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 171 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 54997